Kekszes krémes recept

Hozzávalók:
- 7,5 dl tej
- 15 dkg vaj
- 7 ek cukor
- 1,5 csomag vaníliás puding
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 rúd vanília
- vajas keksz
- 2-3 dl tejszín
Elkészítése:
Egy 30X20 cm-es tepsit kirakunk a vajas keksszel.
A pudingport elkeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával, majd hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.
Közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
Amikor elérte a megfelelő állagot belekeverjük a vajat és a tojásfehérje felvert habját. A még meleg masszát ráöntjük a kekszre, felvert tejszínt kenünk rá, végül keksszel kirakjuk a tetejét.
Egy pár órát hűtjük, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »