Kekszes-karamellás szelet recept
Hozzávalók:
- kb ½ kg vajas keksz
Karamellhez:
- 25 dkg cukor
- 4 ek víz
- 1 dl tejszín
- 10 dkg margarin
Vaníliás krémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 10 dkg cukor
- 1 tk vanília aroma
- 4 dkg liszt
- 4 dkg étkezési keményítő
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 2-3 dl habtejszín
- tortadara
Elkészítése:
A tojássárgáját jól kikeverjük a cukorral és a vanília aromával, hozzáadjuk a lisztet, a keményítő, majd a tejet is. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután keverjük bele a margarint.
Karamellizáljuk a cukrot, majd beletesszük a vizet, a tejszínt, végül a margarint. Forraljuk, majd levéve a tűzről kicsit kihűtjük.
Egy tepsi aljába rakosgatjuk a kekszeket, ráöntjük a karamellkrémet, majd újra kekszet teszünk rá. Erre kerül a vaníliakrém, majd az utolsó réteg keksz.
Habbá verjük a tejszínt, a süti tetejére kenjük. Megszórjuk reszelt csokival és legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Nagyon finom, mindenkinek ajánlom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

