Kekszes-karamellás szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- kb ½ kg vajas keksz
Karamellhez:
- 25 dkg cukor
- 4 ek víz
- 1 dl tejszín
- 10 dkg margarin
Vaníliás krémhez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg cukor
- 1 tk vanília aroma
- 4 dkg liszt
- 4 dkg étkezési keményítő
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 2-3 dl habtejszín
- tortadara
Elkészítése:
A tojássárgáját jól kikeverjük a cukorral és a vanília aromával, hozzáadjuk a lisztet, a keményítő, majd a tejet is. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután keverjük bele a margarint.
Karamellizáljuk a cukrot, majd beletesszük a vizet, a tejszínt, végül a margarint. Forraljuk, majd levéve a tűzről kicsit kihűtjük.
Egy tepsi aljába rakosgatjuk a kekszeket, ráöntjük a karamellkrémet, majd újra kekszet teszünk rá. Erre kerül a vaníliakrém, majd az utolsó réteg keksz.
Habbá verjük a tejszínt, a süti tetejére kenjük. Megszórjuk reszelt csokival és legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Nagyon finom, mindenkinek ajánlom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.