Kekszes-karamellás szelet recept

Hozzávalók:
- kb ½ kg vajas keksz
Karamellhez:
- 25 dkg cukor
- 4 ek víz
- 1 dl tejszín
- 10 dkg margarin
Vaníliás krémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg cukor
- 1 tk vanília aroma
- 4 dkg liszt
- 4 dkg étkezési keményítő
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 2-3 dl habtejszín
- tortadara
Elkészítése:
A tojássárgáját jól kikeverjük a cukorral és a vanília aromával, hozzáadjuk a lisztet, a keményítő, majd a tejet is. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután keverjük bele a margarint.
Karamellizáljuk a cukrot, majd beletesszük a vizet, a tejszínt, végül a margarint. Forraljuk, majd levéve a tűzről kicsit kihűtjük.
Egy tepsi aljába rakosgatjuk a kekszeket, ráöntjük a karamellkrémet, majd újra kekszet teszünk rá. Erre kerül a vaníliakrém, majd az utolsó réteg keksz.
Habbá verjük a tejszínt, a süti tetejére kenjük. Megszórjuk reszelt csokival és legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Nagyon finom, mindenkinek ajánlom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »