Kekszes-karamellás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • kb ½ kg vajas keksz

Karamellhez:

  • 25 dkg cukor
  • 4 ek víz
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg margarin

Vaníliás krémhez:

  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • 2-3 dl habtejszín
  • tortadara

Elkészítése:

A tojássárgáját jól kikeverjük a cukorral és a vanília aromával, hozzáadjuk a lisztet, a keményítő, majd a tejet is. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután keverjük bele a margarint.

Karamellizáljuk a cukrot, majd beletesszük a vizet, a tejszínt, végül a margarint. Forraljuk, majd levéve a tűzről kicsit kihűtjük.
Egy tepsi aljába rakosgatjuk a kekszeket, ráöntjük a karamellkrémet, majd újra kekszet teszünk rá. Erre kerül a vaníliakrém, majd az utolsó réteg keksz.

Habbá verjük a tejszínt, a süti tetejére kenjük. Megszórjuk reszelt csokival és legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Nagyon finom, mindenkinek ajánlom.