Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszes epres túrótorta recept

Kekszes epres túrótorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A kekszalaphoz:

    • 300 g darált keksz
    • 2 ek cukor
    • 200 g vaj vagy margarin
    • 1 ek habtejszín

    A túrókrémhez:

    • 500 g túró
    • 500 ml habtejszín
    • habfixáló
    • 2-3 cs vaníliás cukor
    • ízlés szerint cukor
    • ízlés szerint eper

    Díszítéshez:

    • eper és csokipasztilla

    Elkészítése:
    Elkészítem a kekszalapot, ami abból áll, hogy a hozzávalókat egy tálba öntöm és összedolgozom. KÉZZEL! Ha száraz lenne akkor egy pici habtejszínt még rakok bele.
    A kész „keksztésztát” a tortaforma aljába simítom, szép egyenletesen és mehet 20 percre a hűtőbe.
    A túrót a vaníliás cukorral, egy pici habtejszínnel és az ízlés szerinti mennyiségű cukorral jó krémesre keverem.
    Egy másik tálban kemény habbá verem a habtejszínt a habfixálóval.
    Összekeverem a túrókrémet a habbal – lehet nyugodtan géppel, nem baj ha törik a habtejszín.
    Kiveszem a hűtőből a kekszalapot és a túrós krémmel kb félig megtöltöm a tortaformát. Utána jöhet egy réteg felezett, jól megmosott, megszárított eper. Mehet rá a túrókrém a tortaforma pereméig. A tetejét szintén egy réteg eperrel fedjük be és csorgassunk rá jó minőségű olvasztott csokoládét. Beteszem a hűtőbe 2 órára. Utána lehet tálalni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá