Keksztekercs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg darált keksz
- 5 dkg holland kakaópor
- 1 kis üveg rumaroma
- 1- 2 dl tej ( amennyit felvesz a keksz)
- 6 evőkanál erdeigyümölcs dzsem
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék+ a tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen a massza, de ne legyen ragacsos, majd két részre osztjuk. Kiterített zacskón kinyújtjuk (így könnyebb lesz feltekerni) kb 4 mm vastagra.
A töltelékhez a margarint a porcukorral jó habosra keverjük robotgéppel, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kinyújtott tésztára kenjük egyenletesen a felét. Feltekerjük, kókusszal megszórjuk és betesszük a hűtőbe 1-2 órára.
A maradék tésztából és krémből elkészítjük a másik rudat is.
Szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »