Keksztekercs recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg darált keksz
- 5 dkg holland kakaópor
- 1 kis üveg rumaroma
- 1- 2 dl tej ( amennyit felvesz a keksz)
- 6 evőkanál erdeigyümölcs dzsem
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék+ a tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen a massza, de ne legyen ragacsos, majd két részre osztjuk. Kiterített zacskón kinyújtjuk (így könnyebb lesz feltekerni) kb 4 mm vastagra.
A töltelékhez a margarint a porcukorral jó habosra keverjük robotgéppel, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kinyújtott tésztára kenjük egyenletesen a felét. Feltekerjük, kókusszal megszórjuk és betesszük a hűtőbe 1-2 órára.
A maradék tésztából és krémből elkészítjük a másik rudat is.
Szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









