Keksz szalámi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- rum aroma, esetleg némi lefőzött kávé
- 4 dkg kakaópor
- 50 dkg háztartási keksz (fele darálva, fele összetörve)
- 3 dl tej
Elkészítése:
Egy lábasban megolvasztjuk a kekszen kívüli összes hozzávalót, majd simára keverjük. Amikor minden alaposan összemelegedett, elkészül a folyékony kakaós alap. A kekszet – akár teljesen darált formában, akár nagyobb darabokkal keverve – egy tálba tesszük, és apránként hozzáadjuk a kakaós keveréket. Fakanállal alaposan összekeverjük, ügyelve, hogy minden kekszdarab jól átitatódjon.
Előkészítjük a celofánt, amit három rétegben leterítünk, nagyjából 3/4 gáztepsi hosszúságban. A massza felét a hosszú oldalára kanalazzuk, majd szorosan, rétesszerűen feltekerjük. Finoman megnyomkodjuk, hogy a levegő kijöjjön a masszából, és a hengert tömören zárjuk. A két végét elgumizzuk, hogy a massza tömör maradjon.
Ugyanezt megismételjük a massza másik felével, majd mindkét hengert hűtőbe tesszük néhány órára. Amikor megszilárdult, kibontjuk a fóliából, porcukorban megforgatjuk, a felesleget leseperjük, és már szeletelhetjük is a finom kakaós keksztekercset.
Sztori:
Megvallom őszintén, régóta szerettem volna elkészíteni ezt a klasszikus, végtelenül egyszerű süteményt, de valahogy sosem sikerült igazán. Évek óta lapult a füzetemben a recept, de az arányok mindig kifogtak rajtam. Ennek ellenére újra és újra nekiálltam, mert nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy végre sikerüljön úgy, ahogy elképzeltem. Végül hosszas próbálkozás után, egy kis saját csavarral és némi kitartással létrehoztam ezeket az édes rudacskákat – és minden pillanat megérte. Az első harapásnál tudtam, hogy ez lesz az a recept, amit bármikor szívesen elkészítek majd újra!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »