Keksz szalámi recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- rum aroma, esetleg némi lefőzött kávé
- 4 dkg kakaópor
- 50 dkg háztartási keksz (fele darálva, fele összetörve)
- 3 dl tej
Elkészítése:
Egy lábasban megolvasztjuk a kekszen kívüli összes hozzávalót, majd simára keverjük. Amikor minden alaposan összemelegedett, elkészül a folyékony kakaós alap. A kekszet – akár teljesen darált formában, akár nagyobb darabokkal keverve – egy tálba tesszük, és apránként hozzáadjuk a kakaós keveréket. Fakanállal alaposan összekeverjük, ügyelve, hogy minden kekszdarab jól átitatódjon.
Előkészítjük a celofánt, amit három rétegben leterítünk, nagyjából 3/4 gáztepsi hosszúságban. A massza felét a hosszú oldalára kanalazzuk, majd szorosan, rétesszerűen feltekerjük. Finoman megnyomkodjuk, hogy a levegő kijöjjön a masszából, és a hengert tömören zárjuk. A két végét elgumizzuk, hogy a massza tömör maradjon.
Ugyanezt megismételjük a massza másik felével, majd mindkét hengert hűtőbe tesszük néhány órára. Amikor megszilárdult, kibontjuk a fóliából, porcukorban megforgatjuk, a felesleget leseperjük, és már szeletelhetjük is a finom kakaós keksztekercset.
Sztori:
Megvallom őszintén, régóta szerettem volna elkészíteni ezt a klasszikus, végtelenül egyszerű süteményt, de valahogy sosem sikerült igazán. Évek óta lapult a füzetemben a recept, de az arányok mindig kifogtak rajtam. Ennek ellenére újra és újra nekiálltam, mert nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy végre sikerüljön úgy, ahogy elképzeltem. Végül hosszas próbálkozás után, egy kis saját csavarral és némi kitartással létrehoztam ezeket az édes rudacskákat – és minden pillanat megérte. Az első harapásnál tudtam, hogy ez lesz az a recept, amit bármikor szívesen elkészítek majd újra!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









