Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Keksz szalámi recept

Keksz szalámi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • rum aroma, esetleg némi lefőzött kávé
    • 4 dkg kakaópor
    • 50 dkg háztartási keksz (fele darálva, fele összetörve)
    • 3 dl tej

    Elkészítése:

    Egy lábasban megolvasztjuk a kekszen kívüli összes hozzávalót, majd simára keverjük. Amikor minden alaposan összemelegedett, elkészül a folyékony kakaós alap. A kekszet – akár teljesen darált formában, akár nagyobb darabokkal keverve – egy tálba tesszük, és apránként hozzáadjuk a kakaós keveréket. Fakanállal alaposan összekeverjük, ügyelve, hogy minden kekszdarab jól átitatódjon.

    Előkészítjük a celofánt, amit három rétegben leterítünk, nagyjából 3/4 gáztepsi hosszúságban. A massza felét a hosszú oldalára kanalazzuk, majd szorosan, rétesszerűen feltekerjük. Finoman megnyomkodjuk, hogy a levegő kijöjjön a masszából, és a hengert tömören zárjuk. A két végét elgumizzuk, hogy a massza tömör maradjon.

    Ugyanezt megismételjük a massza másik felével, majd mindkét hengert hűtőbe tesszük néhány órára. Amikor megszilárdult, kibontjuk a fóliából, porcukorban megforgatjuk, a felesleget leseperjük, és már szeletelhetjük is a finom kakaós keksztekercset.

    Sztori:

    Megvallom őszintén, régóta szerettem volna elkészíteni ezt a klasszikus, végtelenül egyszerű süteményt, de valahogy sosem sikerült igazán. Évek óta lapult a füzetemben a recept, de az arányok mindig kifogtak rajtam. Ennek ellenére újra és újra nekiálltam, mert nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy végre sikerüljön úgy, ahogy elképzeltem. Végül hosszas próbálkozás után, egy kis saját csavarral és némi kitartással létrehoztam ezeket az édes rudacskákat – és minden pillanat megérte. Az első harapásnál tudtam, hogy ez lesz az a recept, amit bármikor szívesen elkészítek majd újra!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá