Keksz szalámi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- rum aroma, esetleg némi lefőzött kávé
- 4 dkg kakaópor
- 50 dkg háztartási keksz (fele darálva, fele összetörve)
- 3 dl tej
Elkészítése:
Egy lábasban megolvasztjuk a kekszen kívüli összes hozzávalót, majd simára keverjük. Amikor minden alaposan összemelegedett, elkészül a folyékony kakaós alap. A kekszet – akár teljesen darált formában, akár nagyobb darabokkal keverve – egy tálba tesszük, és apránként hozzáadjuk a kakaós keveréket. Fakanállal alaposan összekeverjük, ügyelve, hogy minden kekszdarab jól átitatódjon.
Előkészítjük a celofánt, amit három rétegben leterítünk, nagyjából 3/4 gáztepsi hosszúságban. A massza felét a hosszú oldalára kanalazzuk, majd szorosan, rétesszerűen feltekerjük. Finoman megnyomkodjuk, hogy a levegő kijöjjön a masszából, és a hengert tömören zárjuk. A két végét elgumizzuk, hogy a massza tömör maradjon.
Ugyanezt megismételjük a massza másik felével, majd mindkét hengert hűtőbe tesszük néhány órára. Amikor megszilárdult, kibontjuk a fóliából, porcukorban megforgatjuk, a felesleget leseperjük, és már szeletelhetjük is a finom kakaós keksztekercset.
Sztori:
Megvallom őszintén, régóta szerettem volna elkészíteni ezt a klasszikus, végtelenül egyszerű süteményt, de valahogy sosem sikerült igazán. Évek óta lapult a füzetemben a recept, de az arányok mindig kifogtak rajtam. Ennek ellenére újra és újra nekiálltam, mert nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy végre sikerüljön úgy, ahogy elképzeltem. Végül hosszas próbálkozás után, egy kis saját csavarral és némi kitartással létrehoztam ezeket az édes rudacskákat – és minden pillanat megérte. Az első harapásnál tudtam, hogy ez lesz az a recept, amit bármikor szívesen elkészítek majd újra!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »