Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy lábasban megolvasztjuk a kekszen kívüli összes hozzávalót, majd simára keverjük. Amikor minden alaposan összemelegedett, elkészül a folyékony kakaós alap. A kekszet – akár teljesen darált formában, akár nagyobb darabokkal keverve – egy tálba tesszük, és apránként hozzáadjuk a kakaós keveréket. Fakanállal alaposan összekeverjük, ügyelve, hogy minden kekszdarab jól átitatódjon.
Előkészítjük a celofánt, amit három rétegben leterítünk, nagyjából 3/4 gáztepsi hosszúságban. A massza felét a hosszú oldalára kanalazzuk, majd szorosan, rétesszerűen feltekerjük. Finoman megnyomkodjuk, hogy a levegő kijöjjön a masszából, és a hengert tömören zárjuk. A két végét elgumizzuk, hogy a massza tömör maradjon.
Ugyanezt megismételjük a massza másik felével, majd mindkét hengert hűtőbe tesszük néhány órára. Amikor megszilárdult, kibontjuk a fóliából, porcukorban megforgatjuk, a felesleget leseperjük, és már szeletelhetjük is a finom kakaós keksztekercset.
Megvallom őszintén, régóta szerettem volna elkészíteni ezt a klasszikus, végtelenül egyszerű süteményt, de valahogy sosem sikerült igazán. Évek óta lapult a füzetemben a recept, de az arányok mindig kifogtak rajtam. Ennek ellenére újra és újra nekiálltam, mert nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy végre sikerüljön úgy, ahogy elképzeltem. Végül hosszas próbálkozás után, egy kis saját csavarral és némi kitartással létrehoztam ezeket az édes rudacskákat – és minden pillanat megérte. Az első harapásnál tudtam, hogy ez lesz az a recept, amit bármikor szívesen elkészítek majd újra!