Keksz bomba (kókuszgolyó) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 300 g darált háztartási keksz (161,37 g CH)
- 100 g dió
- 90 g xilit (54 g CH)
- 50 g cukornak megfelelő folyékony édesítőszer
- 20 g holland kakópor (2,5 g CH)
- 80 g házi sárgabaracklekvár (9,6 g CH)
- 60 ml habtejszín
- 3-4 ek kókuszolaj
- 2 tk rumaroma
- 90 g magozott meggy (11,7 g CH)
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítése:
A diót és a xilitet kisebb adagokban kávédarálóban porrá őröljük. Így darált dió és porcukor keverékét kapjuk. Ezt jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval, a massza állagát a kókuszolaj és a habtejszín mennyiségével szabályozhatjuk.
Kisebb darabokat tépünk belőle. A tenyerünkön ellapítjuk, egy szem meggyet ültetünk a közepére és kis golyókká formázzuk, majd jól meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Min. egy órát pihentessük a hűtőben fogyasztás előtt. Ha vendégeket várunk, előző nap is elkészíthetjük.
Tipp:
A háztartási kekszet otthon is elkészíthetjük (cukormentesen, tk. liszttel), a recept megtalálható a blogomon: www.pcovalisfinoman.blogspot.hu
A recept így összesen 239,17 g szénhidrátot tartalmaz. Nekem 24 kis golyóm lett, így egy darabban kb. 9,96 g CH. van.