Hozzávalók:
Elkészítése:
A diót és a xilitet kisebb adagokban kávédarálóban porrá őröljük. Így darált dió és porcukor keverékét kapjuk. Ezt jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval, a massza állagát a kókuszolaj és a habtejszín mennyiségével szabályozhatjuk.
Kisebb darabokat tépünk belőle. A tenyerünkön ellapítjuk, egy szem meggyet ültetünk a közepére és kis golyókká formázzuk, majd jól meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Min. egy órát pihentessük a hűtőben fogyasztás előtt. Ha vendégeket várunk, előző nap is elkészíthetjük.
A háztartási kekszet otthon is elkészíthetjük (cukormentesen, tk. liszttel), a recept megtalálható a blogomon: www.pcovalisfinoman.blogspot.hu
A recept így összesen 239,17 g szénhidrátot tartalmaz. Nekem 24 kis golyóm lett, így egy darabban kb. 9,96 g CH. van.