Kávés-pudingos kocka recept

Hozzávalók 20*20 cm-es kerámia tálhoz:
- 24 db babapiskóta
- 200 g lefőtt fekete kávé
- 2 csomag étcsokoládés pudingpor
- 800 ml tej
- 2-3 evőkanál keserű kakaópor
- 7 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál vanília esszencia
- 400 ml habtejszín
- szóráshoz: 1-2 evőkanál keserű kakaópor
Elkészítése:
Megfőzzük a pudingot a tejben, a kakaóporral, a vaníliával és a cukorral együtt. Néha megkeverve, hogy ne bőrösödjön meg a puding, langyosra hűtjük.
A kerámia tálba fóliát teszünk, majd a kávéban megmártott fele babapiskótával kirakjuk a tál alját.
A babapiskótára kenjük a fele mennyiségű pudingot. Erre jön, a szintén fele mennyiségű felvert tejszínhab, melyet simára elkenünk. Az elkent hab tetejére jön egy sor kávéban megforgatott babapiskóta, utána a maradék puding és a végén a maradék tejszínhab is. Lehet simán is rákenni a habot, de lehet habzsákból apró golyócskákat nyomni a tetejére. Talán így dekoratívabb.
Megszórjuk a hab tetejét a kakaóporral, majd mehet a hűtőbe 2-3 órára vagy egy egész éjszakára.
Tálalás előtt ízlés szerint felvágjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »