Kávés chia puding recept

Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 8 ek chia mag
- 2,5 dl kókusztej
- 2,5 dl főzött kávé
- 2 ek méz
Rétegezéshez és a tetejére:
- 2,5 dl tejszín
Tetejére:
- csipetnyi fahéj
Elkészítése:
A chia magot a mézzel ízesített kókusztej és főzött kávé (amit lehűtünk) keverékével alaposan összekeverjük és egy éjszakára a hűtőszekrénybe helyezzük. Másnapra a magocskák megduzzadnak, sűrű pudingszerű krémet kapunk.
A tejszínt habbá verjük.
A poharak aljába, kb 2 evőkanálnyi kávés chia pudingot halmozunk, erre habzsák segítségével habot nyomunk, majd chia pudinggal zárjuk a rétegezést. Tejszínhabbal és fehéjjal díszítjük.
Azonnal fogyasztható!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »