Kakaós kekszgolyó kandírozott cseresznyével recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 200 g omlós, kakaós keksz
- 0,5 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál méz
- 3-4 evőkanál tej
- 12 szem piros, kandírozott koktélcseresznye
A bevonathoz:
- 100 g olvasztott étcsokoládé
A dekorhoz:
- 1 szem piros, kandírozott koktélcseresznye
Elkészítése:
A kakaós kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a mézet és a 2 evőkanál tejben elkevert kakaóport. Összegyúrjuk, végül annyi tejet adunk még hozzá, hogy a tészta összeálljon.
Fontos, hogy a tésztát közvetelenül felhasználás előtt készítsük el, mert ha sokat áll kiszárad!
A tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk, majd a közepébe 1 db koktélcseresznyét teszünk.
Becsomagoljuk. A két tenyerünk között golyóvá formázzuk. Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
A golyókat vízgőz felett megolvasztott étcsokiba mártjuk.
2-3 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









