Kakaós kekszgolyó kandírozott cseresznyével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 12 darabhoz:
- 200 g omlós, kakaós keksz
- 0,5 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál méz
- 3-4 evőkanál tej
- 12 szem piros, kandírozott koktélcseresznye
A bevonathoz:
- 100 g olvasztott étcsokoládé
A dekorhoz:
- 1 szem piros, kandírozott koktélcseresznye
Elkészítése:
A kakaós kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a mézet és a 2 evőkanál tejben elkevert kakaóport. Összegyúrjuk, végül annyi tejet adunk még hozzá, hogy a tészta összeálljon.
Fontos, hogy a tésztát közvetelenül felhasználás előtt készítsük el, mert ha sokat áll kiszárad!
A tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk, majd a közepébe 1 db koktélcseresznyét teszünk.
Becsomagoljuk. A két tenyerünk között golyóvá formázzuk. Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
A golyókat vízgőz felett megolvasztott étcsokiba mártjuk.
2-3 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »