Kakaós kekszgolyó kandírozott cseresznyével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 12 darabhoz:
- 200 g omlós, kakaós keksz
- 0,5 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál méz
- 3-4 evőkanál tej
- 12 szem piros, kandírozott koktélcseresznye
A bevonathoz:
- 100 g olvasztott étcsokoládé
A dekorhoz:
- 1 szem piros, kandírozott koktélcseresznye
Elkészítése:
A kakaós kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a mézet és a 2 evőkanál tejben elkevert kakaóport. Összegyúrjuk, végül annyi tejet adunk még hozzá, hogy a tészta összeálljon.
Fontos, hogy a tésztát közvetelenül felhasználás előtt készítsük el, mert ha sokat áll kiszárad!
A tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk, majd a közepébe 1 db koktélcseresznyét teszünk.
Becsomagoljuk. A két tenyerünk között golyóvá formázzuk. Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
A golyókat vízgőz felett megolvasztott étcsokiba mártjuk.
2-3 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »