Kakaós energiagolyó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Golyó:
- 100 g olajos mag vegyesen
- 200 g datolya kimagozva
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál chia mag
- 20 g kókuszreszelék
- 1 teáskanál vanília kivonat
Hempergetéshez:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A datolyát 20 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
Az olajos magvakat és a chia magot egy késes aprítóba tesszük és finomra őröljük. Ezután hozzáadjuk a datolyát, kókuszt, kakaóport és a vaníliát, majd az egészet krémes masszává dolgozzuk a gép segítségével. Ha a massza száraz lenne, akkor kevés (növényi)tejet adhatunk hozzá és azt is dolgozzuk bele a masszába.
A kakaós masszából formázzunk falatnyi golyókat és forgassuk meg kókuszreszelékben.
Azonnal tálalható is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









