Hótorta recept
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg margarin
- 1 mokkáskanál vanília aroma
A krémhez:
- 1 dkg margarin
- 10 dkg rizs
- 2 dl víz
- 6 dl tej
- csipet só
- 8 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 dl habtejszín
- 2 dkg zselatin
- 3 dl habtejszín a díszítéshez
Elkészítése:
Az alaphoz a darált kekszet elmorzsoljuk, összegyúrjuk a margarinnal és a vanília aromával. Belenyomkodjuk egy 22 cm átmérőjű kerek torta formába és hűtőbe tesszük.
A krémhez lábasban felolvasztjuk a margarint, megfuttatjuk rajta a rizst .Hozzáöntjük a vizet, 5 dl tejet, csipet sót szórunk bele és puhára főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a a cukrot, kókuszreszeléket, hagyjuk kihűlni.
Közben kemény habbá verjük a tejszínt. A zselatint simára keverjük a maradék tejjel és a tűzre téve oldódásig főzzük, de ne forraljuk. A kihűlt rizshez keverjük a langyos, de még folyékony zselatint, majd beleforgatjuk a tejszínhabot és a megszilárdult torta alapra halmozzuk a krémet. A tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük minimum 4 órára.
A tejszínt keményre felverjük. Tálalás előtt habrózsákat nyomunk a torta tetejére és oldalára. Tetejét csokireszelékkel vagy kakaóporral is megszórhatjuk.