Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hótorta recept

Hótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Az alaphoz:

    • 25 dkg darált háztartási keksz
    • 20 dkg margarin
    • 1 mokkáskanál vanília aroma

    A krémhez:

    • 1 dkg margarin
    • 10 dkg rizs
    • 2 dl víz
    • 6 dl tej
    • csipet só
    • 8 dkg cukor
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 2 dl habtejszín
    • 2 dkg zselatin
    • 3 dl habtejszín a díszítéshez

    Elkészítése:

    Az alaphoz a darált kekszet elmorzsoljuk, összegyúrjuk a margarinnal és a vanília aromával. Belenyomkodjuk egy 22 cm átmérőjű kerek torta formába és hűtőbe tesszük.

    A krémhez lábasban felolvasztjuk a margarint, megfuttatjuk rajta a rizst .Hozzáöntjük a vizet, 5 dl tejet, csipet sót szórunk bele és puhára főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a a cukrot, kókuszreszeléket, hagyjuk kihűlni.

    Közben kemény habbá verjük a tejszínt. A zselatint simára keverjük a maradék tejjel és a tűzre téve oldódásig főzzük, de ne forraljuk. A kihűlt rizshez keverjük a langyos, de még folyékony zselatint, majd beleforgatjuk a tejszínhabot és a megszilárdult torta alapra halmozzuk a krémet. A tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük minimum 4 órára.

    A tejszínt keményre felverjük. Tálalás előtt habrózsákat nyomunk a torta tetejére és oldalára. Tetejét csokireszelékkel vagy kakaóporral is megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá