Hótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hótorta

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg margarin
  • 1 mokkáskanál vanília aroma

A krémhez:

  • 1 dkg margarin
  • 10 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • 6 dl tej
  • csipet só
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dkg zselatin
  • 3 dl habtejszín a díszítéshez

Elkészítése:

Az alaphoz a darált kekszet elmorzsoljuk, összegyúrjuk a margarinnal és a vanília aromával. Belenyomkodjuk egy 22 cm átmérőjű kerek torta formába és hűtőbe tesszük.

A krémhez lábasban felolvasztjuk a margarint, megfuttatjuk rajta a rizst .Hozzáöntjük a vizet, 5 dl tejet, csipet sót szórunk bele és puhára főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a a cukrot, kókuszreszeléket, hagyjuk kihűlni.

Közben kemény habbá verjük a tejszínt. A zselatint simára keverjük a maradék tejjel és a tűzre téve oldódásig főzzük, de ne forraljuk. A kihűlt rizshez keverjük a langyos, de még folyékony zselatint, majd beleforgatjuk a tejszínhabot és a megszilárdult torta alapra halmozzuk a krémet. A tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük minimum 4 órára.

A tejszínt keményre felverjük. Tálalás előtt habrózsákat nyomunk a torta tetejére és oldalára. Tetejét csokireszelékkel vagy kakaóporral is megszórhatjuk.