Hamis raffaello recept
Hozzávalók:
- 3 dl tej + 0,7dl
- 5 dkg vaj
- 20 dkg tejpor
- 3 ek liszt vagy 1 csomag vaníliás pudingpor
- kb 4 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor ha liszttel készítettük a krémünket
- 20 dkg kókuszreszelék + 15 dkg a forgatáshoz
- csipet só
- mandulaaroma egy pici
Elkészítése:
A 3 dl tejben elkeverjük csomómentesre a lisztet vagy pudingport majd sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és elkeverjük.
A maradék tejet felforraljuk és ráöntjük a tejporra, összekeverjük, majd hozzákeverjük a pudingot is. Ízlés szerint teszünk bele mandula aromát, és ha kell átturmixoljuk (kóstoljuk meg elég édes e). Belekeverjük a kókuszreszeléket és hűlni hagyjuk.
Betesszük a hűtőbe, amikor megdermedt golyókat formázunk belőle és megforgatjuk kókuszreszelékben.
Kb. 60 db lett belőle.
Tipp:
Nem kaptam egész mandulát így anélkül készítettem el és ezért tettem bele a mandulaaromát, nem bántam meg. Lehet bele tenni egész mandulát, mogyorót, de nélküle is finom. A tejpor feloldásához használhatunk vizet tej helyett, de szerintem tejjel finomabb. Már elkészítettem a grízes és a sima tejporos változatát, de szerintem ez a változat hasonlít a legjobban az eredetihez.