Habos, cseresznyés kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 10 dkg zabpehely (apró szemű) vagy tört keksz
- 10 dkg darált dió vagy búzacsíra
- 5-8 dkg eritrit vagy porcukor
- 3-4 ek magozott meggybefőtt levével együtt
Krémhez:
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 1 ek folyékony édesítő vagy porcukor
Túróhoz:
- 60-70 dkg tehéntúró
- 10 dkg eritrit vagy porcukor
- 1 mk vanília granulátum vagy 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg magozott, friss cseresznye (lehet más gyümölcs is)
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit (zabpehely, darált dió, édesítő, meggy) összekeverjük és egy jénai tálban vagy kisebb tepsiben elegyengetjük.
A pudingporokat a tejjel és édesítővel megfőzzük, majd kevergetve kihűtjük.
A túrót összetörjük,hozzáadjuk a édesítőt és a vaníliás vagy a vaníliás cukrot.
A habtejszínt kemény habbá verjük és hűtőbe rakjuk.
A kihűlt pudingot összekeverjük a túróval és az alapra kenjük, erre jön a magozott cseresznye, végül a tejszínhabbal betakarjuk és az olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
Az egészet hűtőbe tesszük pár órára.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









