Habos, cseresznyés kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 10 dkg zabpehely (apró szemű) vagy tört keksz
- 10 dkg darált dió vagy búzacsíra
- 5-8 dkg eritrit vagy porcukor
- 3-4 ek magozott meggybefőtt levével együtt
Krémhez:
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 1 ek folyékony édesítő vagy porcukor
Túróhoz:
- 60-70 dkg tehéntúró
- 10 dkg eritrit vagy porcukor
- 1 mk vanília granulátum vagy 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg magozott, friss cseresznye (lehet más gyümölcs is)
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit (zabpehely, darált dió, édesítő, meggy) összekeverjük és egy jénai tálban vagy kisebb tepsiben elegyengetjük.
A pudingporokat a tejjel és édesítővel megfőzzük, majd kevergetve kihűtjük.
A túrót összetörjük,hozzáadjuk a édesítőt és a vaníliás vagy a vaníliás cukrot.
A habtejszínt kemény habbá verjük és hűtőbe rakjuk.
A kihűlt pudingot összekeverjük a túróval és az alapra kenjük, erre jön a magozott cseresznye, végül a tejszínhabbal betakarjuk és az olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
Az egészet hűtőbe tesszük pár órára.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »