Habos, cseresznyés kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 10 dkg zabpehely (apró szemű) vagy tört keksz
- 10 dkg darált dió vagy búzacsíra
- 5-8 dkg eritrit vagy porcukor
- 3-4 ek magozott meggybefőtt levével együtt
Krémhez:
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 1 ek folyékony édesítő vagy porcukor
Túróhoz:
- 60-70 dkg tehéntúró
- 10 dkg eritrit vagy porcukor
- 1 mk vanília granulátum vagy 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg magozott, friss cseresznye (lehet más gyümölcs is)
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit (zabpehely, darált dió, édesítő, meggy) összekeverjük és egy jénai tálban vagy kisebb tepsiben elegyengetjük.
A pudingporokat a tejjel és édesítővel megfőzzük, majd kevergetve kihűtjük.
A túrót összetörjük,hozzáadjuk a édesítőt és a vaníliás vagy a vaníliás cukrot.
A habtejszínt kemény habbá verjük és hűtőbe rakjuk.
A kihűlt pudingot összekeverjük a túróval és az alapra kenjük, erre jön a magozott cseresznye, végül a tejszínhabbal betakarjuk és az olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
Az egészet hűtőbe tesszük pár órára.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »