Habos, cseresznyés kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 10 dkg zabpehely (apró szemű) vagy tört keksz
- 10 dkg darált dió vagy búzacsíra
- 5-8 dkg eritrit vagy porcukor
- 3-4 ek magozott meggybefőtt levével együtt
Krémhez:
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 1 ek folyékony édesítő vagy porcukor
Túróhoz:
- 60-70 dkg tehéntúró
- 10 dkg eritrit vagy porcukor
- 1 mk vanília granulátum vagy 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg magozott, friss cseresznye (lehet más gyümölcs is)
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit (zabpehely, darált dió, édesítő, meggy) összekeverjük és egy jénai tálban vagy kisebb tepsiben elegyengetjük.
A pudingporokat a tejjel és édesítővel megfőzzük, majd kevergetve kihűtjük.
A túrót összetörjük,hozzáadjuk a édesítőt és a vaníliás vagy a vaníliás cukrot.
A habtejszínt kemény habbá verjük és hűtőbe rakjuk.
A kihűlt pudingot összekeverjük a túróval és az alapra kenjük, erre jön a magozott cseresznye, végül a tejszínhabbal betakarjuk és az olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
Az egészet hűtőbe tesszük pár órára.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »