Habos, cseresznyés kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Alaphoz:

  • 10 dkg zabpehely (apró szemű) vagy tört keksz
  • 10 dkg darált dió vagy búzacsíra
  • 5-8 dkg eritrit vagy porcukor
  • 3-4 ek magozott meggybefőtt levével együtt

Krémhez:

  • 2 cs vanília ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 1 ek folyékony édesítő vagy porcukor

Túróhoz:

  • 60-70 dkg tehéntúró
  • 10 dkg eritrit vagy porcukor
  • 1 mk vanília granulátum vagy 1 cs vaníliás cukor

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • 20 dkg magozott, friss cseresznye (lehet más gyümölcs is)
  • olvasztott csokoládé

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit (zabpehely, darált dió, édesítő, meggy) összekeverjük és egy jénai tálban vagy kisebb tepsiben elegyengetjük.

A pudingporokat a tejjel és édesítővel megfőzzük, majd kevergetve kihűtjük.

A túrót összetörjük,hozzáadjuk a édesítőt és a vaníliás vagy a vaníliás cukrot.

A habtejszínt kemény habbá verjük és hűtőbe rakjuk.

A kihűlt pudingot összekeverjük a túróval és az alapra kenjük, erre jön a magozott cseresznye, végül a tejszínhabbal betakarjuk és az olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

Az egészet hűtőbe tesszük pár órára.

Jó étvágyat hozzá!