Gyors rizspuding recept

Hozzávalók:
- 2 cs vanília ízű főző pudingpor
- 6 dl tej
- 7 ek kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl habtejszín (cukrászhab)
- kb 8 marék puffasztott rizs
Tetejére:
- szilvalekvár (folyósabb)
- 3 dl habtejszín (cukrászhab)
- csokoládé (reszelt)
- őszibarack kompót
Elkészítés: Nekem 5 pohárral lett ebből az adagból.
A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.
Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzákeverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.
Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni, de egyből, még forrón belekeverjük a puffasztott rizst.
Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük.
A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, de ne töltsük tele, majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk rá és a habzsákba töltött habbal díszítjük.
Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »