Gyors rizspuding recept
Hozzávalók:
- 2 cs vanília ízű főző pudingpor
- 6 dl tej
- 7 ek kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dl habtejszín (cukrászhab)
- kb 8 marék puffasztott rizs
Tetejére:
- szilvalekvár (folyósabb)
- 3 dl habtejszín (cukrászhab)
- csokoládé (reszelt)
- őszibarack kompót
Elkészítés: Nekem 5 pohárral lett ebből az adagból.
A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.
Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzákeverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.
Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni, de egyből, még forrón belekeverjük a puffasztott rizst.
Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük.
A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, de ne töltsük tele, majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk rá és a habzsákba töltött habbal díszítjük.
Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









