Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors rizspuding recept

Gyors rizspuding
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 cs vanília ízű főző pudingpor
    • 6 dl tej
    • 7 ek kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl habtejszín (cukrászhab)
    • kb 8 marék puffasztott rizs

    Tetejére:

    • szilvalekvár (folyósabb)
    • 3 dl habtejszín (cukrászhab)
    • csokoládé (reszelt)
    • őszibarack kompót

    Elkészítés: Nekem 5 pohárral lett ebből az adagból.

    A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.

    Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzákeverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.

    Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni, de egyből, még forrón belekeverjük a puffasztott rizst.

    Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük.

    A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, de ne töltsük tele, majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk rá és a habzsákba töltött habbal díszítjük.

    Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá