Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítés: Nekem 5 pohárral lett ebből az adagból.
A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.
Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzákeverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.
Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni, de egyből, még forrón belekeverjük a puffasztott rizst.
Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük.
A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, de ne töltsük tele, majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk rá és a habzsákba töltött habbal díszítjük.
Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.