Gyors rizspuding

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Gyors rizspuding

Hozzávalók:

  • 2 cs vanília ízű főző pudingpor
  • 6 dl tej
  • 7 ek kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)
  • kb 8 marék puffasztott rizs

Tetejére:

  • szilvalekvár (folyósabb)
  • 3 dl habtejszín (cukrászhab)
  • csokoládé (reszelt)
  • őszibarack kompót

Elkészítés: Nekem 5 pohárral lett ebből az adagból.

A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.

Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzákeverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.

Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni, de egyből, még forrón belekeverjük a puffasztott rizst.

Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük.

A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, de ne töltsük tele, majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk rá és a habzsákba töltött habbal díszítjük.

Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.