Gumi süti recept

Hozzávalók:
1. réteg (alulról felfelé haladva)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál porcukor
- 1,5 dl hideg víz
- 1 nagy csomag (20 gr) porzselatin
2. réteg
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál cukrozatlan (nálam holland) kakaópor
- 1,5 dl hideg víz
- 1 nagy csomag (20 gr) porzselatin
3. réteg
- 2 nagy pohár (450 gr-os jó esetben, nálam 330-as) tejföl (12%-ossal készítettem, de 20-al biztos még jobb)
- 6 evőkanál porcukor
- 1,5 dl hideg víz
- 1 nagy csomag (20 gr) porzselatin
4. réteg
- 4 dl málnaszörp (nálam Pölöskei narancs, pirosra színezve)
- 1,5 dl hideg víz
- 1 nagy csomag (20 gr) porzselatin
Elkészítése:
Keresünk egy tepsit mindenek előtt, amiben el tudjuk készíteni a sütit. Ha sietni szeretnénk, fontos, hogy beférjen a fagyasztóba, ha nem sietünk, akkor elég, hogy a hűtőben legyen számára annyi hely, hogy kényelmesen, vízszintesen elférjen.
Az én magas falú tepsim 38*23 cm-es. Pont jó magasságú lett így a süti, de persze készítheted más méretű tepsibe is – és akkor alacsonyabb vagy magasabb sütikéd lesz.
Az 1. réteg:
A hideg vízbe beáztatjuk a zselatint. Megduzzad majd, ne ijedj meg! A sárgáját a porcukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
A zselatint megmelegítjük. Nem forraljuk, hanem addig melegítjük kevergetve, míg elolvad a zselatin és folyós állaga lesz az egésznek.
Ezt a sárgájához öntjük vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, nehogy megfőjön a tojás. Ezután beleforgatjuk a fehérje habot és beleöntjük a masszát a tepsinkbe.
Jó esetben simán elterül, de ha nem akar, akkor segítsünk neki egy hablapáttal. Tegyük hűtőbe míg megdermed, vagy ha sietünk, akkor a fagyasztóba. (Nem vészesen sok idő a hűtőben sem, mert a zselatin gyorsan dolgozik.)
Ahogy megdermedt, neki állhatunk a következő rétegnek.
A 2. réteg:
Ugyanúgy készül, mint az első, csak a porcukor mellé teszünk egy kanál kakaóport. Ráöntjük a sárga rétegre.
Tegyük ismét a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Ahogy megdermedt, neki állhatunk a következő rétegnek.
A 3. réteg:
A hideg vízbe beáztatjuk a zselatint. A tejfölt kikeverjük a porcukorral.
A zselatint megmelegítjük. Ismét nem forraljuk! A tejfölhöz keverjük folyamatos keverés mellett, majd ráöntjük a kakaós rétegre és ismét hűtjük, míg megdermed.
Ahogy megdermedt, neki állhatunk a következő rétegnek.
A 4. réteg:
A hideg vízbe beáztatjuk a zselatint, de itt már érdemes lábassal dolgoznunk, amibe elfér 6 dl folyadék. A zselatint megmelegítjük. Ismét nem forraljuk!
Hozzáöntjük a szörpöt és jól elkeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »