Hozzávalók:
1. réteg (alulról felfelé haladva)
2. réteg
3. réteg
4. réteg
Elkészítése:
Keresünk egy tepsit mindenek előtt, amiben el tudjuk készíteni a sütit. Ha sietni szeretnénk, fontos, hogy beférjen a fagyasztóba, ha nem sietünk, akkor elég, hogy a hűtőben legyen számára annyi hely, hogy kényelmesen, vízszintesen elférjen.
Az én magas falú tepsim 38*23 cm-es. Pont jó magasságú lett így a süti, de persze készítheted más méretű tepsibe is – és akkor alacsonyabb vagy magasabb sütikéd lesz.
A hideg vízbe beáztatjuk a zselatint. Megduzzad majd, ne ijedj meg! A sárgáját a porcukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
A zselatint megmelegítjük. Nem forraljuk, hanem addig melegítjük kevergetve, míg elolvad a zselatin és folyós állaga lesz az egésznek.
Ezt a sárgájához öntjük vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, nehogy megfőjön a tojás. Ezután beleforgatjuk a fehérje habot és beleöntjük a masszát a tepsinkbe.
Jó esetben simán elterül, de ha nem akar, akkor segítsünk neki egy hablapáttal. Tegyük hűtőbe míg megdermed, vagy ha sietünk, akkor a fagyasztóba. (Nem vészesen sok idő a hűtőben sem, mert a zselatin gyorsan dolgozik.)
Ahogy megdermedt, neki állhatunk a következő rétegnek.
Ugyanúgy készül, mint az első, csak a porcukor mellé teszünk egy kanál kakaóport. Ráöntjük a sárga rétegre.
Tegyük ismét a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Ahogy megdermedt, neki állhatunk a következő rétegnek.
A hideg vízbe beáztatjuk a zselatint. A tejfölt kikeverjük a porcukorral.
A zselatint megmelegítjük. Ismét nem forraljuk! A tejfölhöz keverjük folyamatos keverés mellett, majd ráöntjük a kakaós rétegre és ismét hűtjük, míg megdermed.
Ahogy megdermedt, neki állhatunk a következő rétegnek.
A hideg vízbe beáztatjuk a zselatint, de itt már érdemes lábassal dolgoznunk, amibe elfér 6 dl folyadék. A zselatint megmelegítjük. Ismét nem forraljuk!
Hozzáöntjük a szörpöt és jól elkeverjük.