Gumi süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

1. réteg (alulról felfelé haladva)

  • 3 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl hideg víz
  • 1 nagy csomag (20 gr) porzselatin

2. réteg

  • 3 tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan (nálam holland) kakaópor
  • 1,5 dl hideg víz
  • 1 nagy csomag (20 gr) porzselatin

3. réteg

  • 2 nagy pohár (450 gr-os jó esetben, nálam 330-as) tejföl (12%-ossal készítettem, de 20-al biztos még jobb)
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl hideg víz
  • 1 nagy csomag (20 gr) porzselatin

4. réteg

  • 4 dl málnaszörp (nálam Pölöskei narancs, pirosra színezve)
  • 1,5 dl hideg víz
  • 1 nagy csomag (20 gr) porzselatin

Elkészítése:

Keresünk egy tepsit mindenek előtt, amiben el tudjuk készíteni a sütit. Ha sietni szeretnénk, fontos, hogy beférjen a fagyasztóba, ha nem sietünk, akkor elég, hogy a hűtőben legyen számára annyi hely, hogy kényelmesen, vízszintesen elférjen.

Az én magas falú tepsim 38*23 cm-es. Pont jó magasságú lett így a süti, de persze készítheted más méretű tepsibe is – és akkor alacsonyabb vagy magasabb sütikéd lesz.

Az 1. réteg:

A hideg vízbe beáztatjuk a zselatint. Megduzzad majd, ne ijedj meg! A sárgáját a porcukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.

A zselatint megmelegítjük. Nem forraljuk, hanem addig melegítjük kevergetve, míg elolvad a zselatin és folyós állaga lesz az egésznek.

Ezt a sárgájához öntjük vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, nehogy megfőjön a tojás. Ezután beleforgatjuk a fehérje habot és beleöntjük a masszát a tepsinkbe.

Jó esetben simán elterül, de ha nem akar, akkor segítsünk neki egy hablapáttal. Tegyük hűtőbe míg megdermed, vagy ha sietünk, akkor a fagyasztóba. (Nem vészesen sok idő a hűtőben sem, mert a zselatin gyorsan dolgozik.)

Ahogy megdermedt, neki állhatunk a következő rétegnek.

A 2. réteg:

Ugyanúgy készül, mint az első, csak a porcukor mellé teszünk egy kanál kakaóport. Ráöntjük a sárga rétegre.

Tegyük ismét a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Ahogy megdermedt, neki állhatunk a következő rétegnek.

A 3. réteg:

A hideg vízbe beáztatjuk a zselatint. A tejfölt kikeverjük a porcukorral.

A zselatint megmelegítjük. Ismét nem forraljuk! A tejfölhöz keverjük folyamatos keverés mellett, majd ráöntjük a kakaós rétegre és ismét hűtjük, míg megdermed.

Ahogy megdermedt, neki állhatunk a következő rétegnek.

A 4. réteg:

A hideg vízbe beáztatjuk a zselatint, de itt már érdemes lábassal dolgoznunk, amibe elfér 6 dl folyadék. A zselatint megmelegítjük. Ismét nem forraljuk!

Hozzáöntjük a szörpöt és jól elkeverjük.