Gesztenyés tiramisu (húsvétra hangolva) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs babapiskóta
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 6 dl tejszin
- 4 ek porcukor
- 1 ampulla rumaroma
- 3 dl fözött kávé
- szóráshoz cukrozatlan kakópor
A díszítéshez
- csokitojás, vagy nyuszi figurák, FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSdrazsé, pisztácia, darabolt dió, mandula tetszés szerint
Elkészítése:
A kávét lefőzzük és egy kisebb tálba öntjük, beletesszük a rumaromát, és hűlni hagyjuk.
2 dl tejszint és 1 ek porcukrot kemény habbá verünk, habzsákba töltjük és betesszük a hűtőbe.
Az áttört gesztenyemasszához hozzáadjuk a mascarponét és jól elkeverjük.
A maradék 4 dl tejszint 3 ek porcukorral csak könnyű laza habbá keverjük és összeforgatjuk az előzőleg kikevert krémmel.
Lehet kézi, vagy elektromos habverővel is dolgozni.
Előkészítünk egy közepes nagyságú jénai, vagy zománcozott tepsit és a kávéba mártogatott babapiskótákkal kirakjuk az alját.
A kész krém felét a piskótákra simítjuk. Ezután ismét kávéba mártogatott piskótákat rétegezünk, rásimítjuk a maradék krémet.
A tetejét megszórjuk a kakaóporral részben vagy teljesen, tetszés és ízlés szerint díszítjük a csoki, vagy egyéb felsorolt elemekkel és a félretett hűtött tejszínhabbal.