Gesztenyés tiramisu (húsvétra hangolva) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs babapiskóta
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 6 dl tejszin
- 4 ek porcukor
- 1 ampulla rumaroma
- 3 dl fözött kávé
- szóráshoz cukrozatlan kakópor
A díszítéshez
- csokitojás, vagy nyuszi figurák,
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSdrazsé, pisztácia, darabolt dió, mandula tetszés szerint
Elkészítése:
A kávét lefőzzük és egy kisebb tálba öntjük, beletesszük a rumaromát, és hűlni hagyjuk.
2 dl tejszint és 1 ek porcukrot kemény habbá verünk, habzsákba töltjük és betesszük a hűtőbe.
Az áttört gesztenyemasszához hozzáadjuk a mascarponét és jól elkeverjük.
A maradék 4 dl tejszint 3 ek porcukorral csak könnyű laza habbá keverjük és összeforgatjuk az előzőleg kikevert krémmel.
Lehet kézi, vagy elektromos habverővel is dolgozni.
Előkészítünk egy közepes nagyságú jénai, vagy zománcozott tepsit és a kávéba mártogatott babapiskótákkal kirakjuk az alját.
A kész krém felét a piskótákra simítjuk. Ezután ismét kávéba mártogatott piskótákat rétegezünk, rásimítjuk a maradék krémet.
A tetejét megszórjuk a kakaóporral részben vagy teljesen, tetszés és ízlés szerint díszítjük a csoki, vagy egyéb felsorolt elemekkel és a félretett hűtött tejszínhabbal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »