Gesztenyés tiramisu (húsvétra hangolva)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 cs babapiskóta
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 6 dl tejszin
  • 4 ek porcukor
  • 1 ampulla rumaroma
  • 3 dl fözött kávé
  • szóráshoz cukrozatlan kakópor

A díszítéshez

  • csokitojás, vagy nyuszi figurák, tojásdrazsé, pisztácia, darabolt dió, mandula tetszés szerint

Elkészítése:

A kávét lefőzzük és egy kisebb tálba öntjük, beletesszük a rumaromát, és hűlni hagyjuk.

2 dl tejszint és 1 ek porcukrot kemény habbá verünk, habzsákba töltjük és betesszük a hűtőbe.

Az áttört gesztenyemasszához hozzáadjuk a mascarponét és jól elkeverjük.

A maradék 4 dl tejszint 3 ek porcukorral csak könnyű laza habbá keverjük és összeforgatjuk az előzőleg kikevert krémmel.

Lehet kézi, vagy elektromos habverővel is dolgozni.

Előkészítünk egy közepes nagyságú jénai, vagy zománcozott tepsit és a kávéba mártogatott babapiskótákkal kirakjuk az alját.

A kész krém felét a piskótákra simítjuk. Ezután ismét kávéba mártogatott piskótákat rétegezünk, rásimítjuk a maradék krémet.

A tetejét megszórjuk a kakaóporral részben vagy teljesen, tetszés és ízlés szerint díszítjük a csoki, vagy egyéb felsorolt elemekkel és a félretett hűtött tejszínhabbal.