Gesztenyés süti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt
- 250 gramm gesztenyepüré
- 250 ml habtejszín
- 200 g babapiskóta
- 1-2 ek rumaroma
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
Először leszűrjük a meggybefőttet. A levét egy külön tálba tesszük.
Habbá verjük a tejszínt a porcukorral, belemorzsoljuk a gesztenyemasszát és finom habbá keverjük.
Egy tálba rétegezzük a sütit úgy, hogy a piskótát előtte a rummal elkevertük meggylébe forgatjuk. Teljesen terítsük be vele a tál alját.
Rákenjük a gesztenyés masszát és megpakoljuk meggyel, megint egy réteg babapiskóta következik, majd a gesztenyés massza és a tetejére ismét meggy.
Pár óra múlva fogyaszatható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.