Gesztenyés-meggyes sportszelet recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 rumaroma
- 12 dkg vaj
- 2 púpozott ek kakaópor
- 1 bögre leszűrt, magozott meggy (a meggy általam eltett cukrozott meggy, kb 25 dkg volt)
Elkészítése:
A gesztenyét szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
A kakaóport a darált keksszel és az áttört gesztenyével összekeverjük.
Egy kis edényben a tejet a cukorral felforraljuk és hozzákeverjük a vajat is.
A tűzről lehúzva a szárazanyagokra öntjük, majd hozzáadjuk a magozott meggyet is és ízlés szerint rummal vagy aromával ízesítjük és az egészet jól összedolgozzuk.
Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszünk és a masszát szép egyenletesen belenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük pár órára.
Én este állítottam össze és egy éjszakát hűtőben pihent.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit és visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki megköt.
Eztuán a sütőpapít segítségével kiemeljük a tepsiből a sütit egy tálcára és forró vízbe mártott késsel felszeljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »