Gesztenyés-meggyes sportszelet recept
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 rumaroma
- 12 dkg vaj
- 2 púpozott ek kakaópor
- 1 bögre leszűrt, magozott meggy (a meggy általam eltett cukrozott meggy, kb 25 dkg volt)
Elkészítése:
A gesztenyét szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
A kakaóport a darált keksszel és az áttört gesztenyével összekeverjük.
Egy kis edényben a tejet a cukorral felforraljuk és hozzákeverjük a vajat is.
A tűzről lehúzva a szárazanyagokra öntjük, majd hozzáadjuk a magozott meggyet is és ízlés szerint rummal vagy aromával ízesítjük és az egészet jól összedolgozzuk.
Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszünk és a masszát szép egyenletesen belenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük pár órára.
Én este állítottam össze és egy éjszakát hűtőben pihent.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit és visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki megköt.
Eztuán a sütőpapít segítségével kiemeljük a tepsiből a sütit egy tálcára és forró vízbe mártott késsel felszeljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










