Gesztenyés krémes sütés nélkül recept

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 0,5 kg gesztenyemassza
- 25 dkg kekszmorzsa
- 5 dkg vaj
- 5 ek tej
- 2 teáskanál rum
Krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
Tejszínes réteghez:
- 3 dl habtejszín
- 1 púpozott ek porcukor
- 1 csomag habfixáló
Díszítéshez:
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25×25 cm-es formába nyomkodjuk.
A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre.
A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre.
Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a csokoládét. Azonnal fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »