Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés krémes sütés nélkül recept

Gesztenyés krémes sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Alaphoz:

    • 0,5 kg gesztenyemassza
    • 25 dkg kekszmorzsa
    • 5 dkg vaj
    • 5 ek tej
    • 2 teáskanál rum

    Krémhez:

    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg cukor

    Tejszínes réteghez:

    • 3 dl habtejszín
    • 1 púpozott ek porcukor
    • 1 csomag habfixáló

    Díszítéshez:

    • 5 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25×25 cm-es formába nyomkodjuk.
    A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre.

    A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre.

    Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a csokoládét. Azonnal fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá