Gesztenyés krémes sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Alaphoz:

  • 0,5 kg gesztenyemassza
  • 25 dkg kekszmorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 5 ek tej
  • 2 teáskanál rum

Krémhez:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor

Tejszínes réteghez:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 púpozott ek porcukor
  • 1 csomag habfixáló

Díszítéshez:

  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25×25 cm-es formába nyomkodjuk.
A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre.

A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre.

Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a csokoládét. Azonnal fogyasztható.