Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokoládés epres mousse torta recept

Fehércsokoládés epres mousse torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Alap:

    • 25 dkg zabkeksz
    • 8 dkg olvasztott vaj

    Epres réteg:

    • 35 dkg eper
    • kb 6 dkg cukor
    • 5 g zselatin
    • 2 ek víz
    • 2 dl habtejszín

    Fehércsokis réteg:

    • 20 dkg fehércsokoládé
    • 3,5 dl tejszín
    • 5 g zselatin
    • 2 ek víz

    Elkészítése:

    A kekszes alaphoz összekeverjük a hozzávalókat és a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.

    Az epret feldaraboljuk, összefőzzük a cukorral, majd botmixerrel pürésítjük. A zselatint a vízzel összemelegítjük és az epres püréhez keverjük. Kihűtjük.

    Gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét 1,5 dl tejszínnel, a zselatint a vízzel összemelegítjük és a csokis részhez keverjük. Kihűtjük.

    2 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a fehér csokoládés keveréket és egyneművé keverjük, az egészet a kekszes alapra simítjuk. Kb 20 percre hűtőbe tesszük.

    2 dl tejszínt szintén habbá verünk, hozzáadjuk az epres keveréket és egyneművé keverjük, az egészet a csokis rétegre öntjük, majd a tortát pár óra hűtés után szeletelhetjük is.

    Nézd meg videón is:

    A fehércsokoládés epres mousse torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 284 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 19 g
    Zsír: 21 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá