Fehércsokoládés epres mousse torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:
- 25 dkg zabkeksz
- 8 dkg olvasztott vaj
Epres réteg:
- 35 dkg eper
- kb 6 dkg cukor
- 5 g zselatin
- 2 ek víz
- 2 dl habtejszín
Fehércsokis réteg:
- 20 dkg fehércsokoládé
- 3,5 dl tejszín
- 5 g zselatin
- 2 ek víz
Elkészítése:
A kekszes alaphoz összekeverjük a hozzávalókat és a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.
Az epret feldaraboljuk, összefőzzük a cukorral, majd botmixerrel pürésítjük. A zselatint a vízzel összemelegítjük és az epres püréhez keverjük. Kihűtjük.
Gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét 1,5 dl tejszínnel, a zselatint a vízzel összemelegítjük és a csokis részhez keverjük. Kihűtjük.
2 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a fehér csokoládés keveréket és egyneművé keverjük, az egészet a kekszes alapra simítjuk. Kb 20 percre hűtőbe tesszük.
2 dl tejszínt szintén habbá verünk, hozzáadjuk az epres keveréket és egyneművé keverjük, az egészet a csokis rétegre öntjük, majd a tortát pár óra hűtés után szeletelhetjük is.
Nézd meg videón is:
A fehércsokoládés epres mousse torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 21 g