Fehércsokoládés epres mousse torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fehércsokoládés epres mousse torta

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:

  • 25 dkg zabkeksz
  • 8 dkg olvasztott vaj

Epres réteg:

  • 35 dkg eper
  • kb 6 dkg cukor
  • 5 g zselatin
  • 2 ek víz
  • 2 dl habtejszín

Fehércsokis réteg:

  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 3,5 dl tejszín
  • 5 g zselatin
  • 2 ek víz

Elkészítése:

A kekszes alaphoz összekeverjük a hozzávalókat és a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.

Az epret feldaraboljuk, összefőzzük a cukorral, majd botmixerrel pürésítjük. A zselatint a vízzel összemelegítjük és az epres püréhez keverjük. Kihűtjük.

Gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét 1,5 dl tejszínnel, a zselatint a vízzel összemelegítjük és a csokis részhez keverjük. Kihűtjük.

2 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a fehér csokoládés keveréket és egyneművé keverjük, az egészet a kekszes alapra simítjuk. Kb 20 percre hűtőbe tesszük.

2 dl tejszínt szintén habbá verünk, hozzáadjuk az epres keveréket és egyneművé keverjük, az egészet a csokis rétegre öntjük, majd a tortát pár óra hűtés után szeletelhetjük is.