Fehércsokis epres sütemény recept

Hozzávalók:
- 20 darab keksz, vagy tepsi szerint
- 800 g eper
- 200 g fehér csokoládé
- 180 ml tej
- 54 g tejszínhabpótló por
- 3 ek nyírfacukor vagy cukor
- 400 g tejföl
- 100 ml forró víz
- 30 g zselatinpor
Elkészítése:
Előveszünk egy mély tepsit, kibéleljük zsírpapírral és kirakjuk az aljára a kekszet. A fehér csokoládét gőz fölött egy magasabb edényben megolvasztjuk. A tejszínport felverjük a nyírfacukorral és a tejjel. A tejfölt kikeverjük.
A zselatint felolvasztjuk a forró vízben. Az epret megmossuk és lecsepegtetjük.
A megolvadt csokoládéból kiveszünk 1-2 evőkanállal és összedolgozzuk a felolvasztott zselatinnal, majd visszaöntjük a csokihoz és mixerrel alaposan átkeverjük. A fehér csokis-zselatinos masszát hozzáadjuk a tejfölhöz és mixerrel alaposan átkeverjük. Végül hozzáadjuk a felvert tejszínt és megint alaposan összekeverjük.
A keksz-sor aljára teszünk egy vékony réteg fehér csokis krémet majd jó sűrűn kirakjuk az eperrel és a maradék krémmel befedjük. Egy kicsit megütögetjük, hogy a krém egyenletesen oszoljon el, majd a hűtőbe tesszük minimum 6 órára.
Tálalás előtt felvágjuk kockákra és eperszemekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »