Fehér csokis sajttorta málnaöntettel recept

Hozzávalók:
- 15 dkg édes kakaós keksz
- 8 dkg vaj
- 15 dkg fehér csokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
- reszelt citromhéj
Málnaöntet:
- 20 dkg málna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- őrölt fahéj
- 1 tk kukoricakeményítő
- 1 dl víz
Elkészítése:
Daráljuk finomra a kekszet, majd forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Ezután kanállal keverjük alaposan össze, majd egy 20 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele. Tenyerünkkel lapogassuk el a formában a kekszes masszát, és tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.
A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután keverjük hozzá a felolvasztott és kihűlt csokoládét.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-csokis masszához.
Vegyük ki a hűtőből a tortaformát, majd a megdermedt kekszes alapról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Ezután tegyük vissza a formába, kanalazzuk rá a habos-krémet. Tetejét egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe, legalább egy órára, hogy teljesen megdermedjen.
Közben el lehet készíteni a málnaöntetet.
Málnaöntet készítése:
A málnát a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és őrölt fahéjjal tegyük fel főni. Főzzük 3-4 percig, közben óvatosan keverjük meg.
A keményítőt keverjük simára az 1 ek vízzel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a málnához. Főzzük pár pillanatig, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt kanalazzuk a málnaöntetet a sajttorta tetejére, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
A fehér csokis sajttorta málnaöntettel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »