Fehér csokis sajttorta málnaöntettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg édes kakaós keksz
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • reszelt citromhéj

Málnaöntet:

  • 20 dkg málna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • őrölt fahéj
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • 1 dl víz

Elkészítése:

Daráljuk finomra a kekszet, majd forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Ezután kanállal keverjük alaposan össze, majd egy 20 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele. Tenyerünkkel lapogassuk el a formában a kekszes masszát, és tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.

A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután keverjük hozzá a felolvasztott és kihűlt csokoládét.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-csokis masszához.

Vegyük ki a hűtőből a tortaformát, majd a megdermedt kekszes alapról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Ezután tegyük vissza a formába, kanalazzuk rá a habos-krémet. Tetejét egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe, legalább egy órára, hogy teljesen megdermedjen.
Közben el lehet készíteni a málnaöntetet.

Málnaöntet készítése:

A málnát a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és őrölt fahéjjal tegyük fel főni. Főzzük 3-4 percig, közben óvatosan keverjük meg.

A keményítőt keverjük simára az 1 ek vízzel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a málnához. Főzzük pár pillanatig, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt kanalazzuk a málnaöntetet a sajttorta tetejére, majd ízlés szerint szeleteljük fel.