Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér csokis-citromos desszert recept

Fehér csokis-citromos desszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lemon curd:

    • 60 ml citromé
    • 1 citrom héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 80 g cukor
    • 30 g vaj

    Fehér csokoládés krém:

    • 250 g mascarpone
    • 30 g vaníliás porcukor
    • 100 g fehér csokoládé
    • 250 ml habtejszín

    Továbbá:

    • 250 g vajas keksz (kb)
    • kevés tej
    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Lemon curd:

    Az egész tojást, tojássárgáját, citrom héját és a cukrot alaposan kikeverjük a citromlével, majd gőzfürdő felett folyamatosan keverve addig főzzük, amíg besűrűsödik.

    Amikor elkészült, akkor belekeverjük a vajat is.

    Felhasználás előtt teljesen kihűtjük.

    Fehér csokoládés krém:

    A csokoládét mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A mascarponét alaposan kikeverjük az olvasztott csokival és a porcukorral. Ekkor hozzáadjuk a habtejszínt (jól behűtve, folyékonyan), majd robotgéppel stabil krémet keverünk belőle.

    Összeállítás:

    Egy tányérba kókuszreszeléket öntünk, egy másikba kevés tejet. Egy kekszet kissé megmártunk tejben, majd egy vékony réteg krémet viszünk fel rá úgy hogy legyen pereme is (erre egy habzsák a legcélszerűbb megoldás). Az így kialakított üregbe kevés lemon curd-ot töltünk. Egy másik kekszet is belemártunk a tejbe és rátesszük a desszert tetejére. Kissé összenyomjuk és a négy oldalát kókuszreszelékbe nyomkodjuk.

    A tetejét ízlés szerint dekoráljuk krémmel és lemon curd-al. Néhány óra állás után kellően megpuhul és fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek