Fehér csokis-citromos desszert recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Lemon curd:
Az egész tojást, tojássárgáját, citrom héját és a cukrot alaposan kikeverjük a citromlével, majd gőzfürdő felett folyamatosan keverve addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Amikor elkészült, akkor belekeverjük a vajat is.
Felhasználás előtt teljesen kihűtjük.
Fehér csokoládés krém:
A csokoládét mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A mascarponét alaposan kikeverjük az olvasztott csokival és a porcukorral. Ekkor hozzáadjuk a habtejszínt (jól behűtve, folyékonyan), majd robotgéppel stabil krémet keverünk belőle.
Összeállítás:
Egy tányérba kókuszreszeléket öntünk, egy másikba kevés tejet. Egy kekszet kissé megmártunk tejben, majd egy vékony réteg krémet viszünk fel rá úgy hogy legyen pereme is (erre egy habzsák a legcélszerűbb megoldás). Az így kialakított üregbe kevés lemon curd-ot töltünk. Egy másik kekszet is belemártunk a tejbe és rátesszük a desszert tetejére. Kissé összenyomjuk és a négy oldalát kókuszreszelékbe nyomkodjuk.
A tetejét ízlés szerint dekoráljuk krémmel és lemon curd-al. Néhány óra állás után kellően megpuhul és fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









