Hozzávalók:
Lemon curd:
Fehér csokoládés krém:
Továbbá:
Elkészítése:
Az egész tojást, tojássárgáját, citrom héját és a cukrot alaposan kikeverjük a citromlével, majd gőzfürdő felett folyamatosan keverve addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Amikor elkészült, akkor belekeverjük a vajat is.
Felhasználás előtt teljesen kihűtjük.
A csokoládét mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A mascarponét alaposan kikeverjük az olvasztott csokival és a porcukorral. Ekkor hozzáadjuk a habtejszínt (jól behűtve, folyékonyan), majd robotgéppel stabil krémet keverünk belőle.
Egy tányérba kókuszreszeléket öntünk, egy másikba kevés tejet. Egy kekszet kissé megmártunk tejben, majd egy vékony réteg krémet viszünk fel rá úgy hogy legyen pereme is (erre egy habzsák a legcélszerűbb megoldás). Az így kialakított üregbe kevés lemon curd-ot töltünk. Egy másik kekszet is belemártunk a tejbe és rátesszük a desszert tetejére. Kissé összenyomjuk és a négy oldalát kókuszreszelékbe nyomkodjuk.
A tetejét ízlés szerint dekoráljuk krémmel és lemon curd-al. Néhány óra állás után kellően megpuhul és fogyasztható.