Fehér csokis-citromos desszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fehér csokis-citromos desszert

Hozzávalók:
Lemon curd:

  • 60 ml citromé
  • 1 citrom héja
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 80 g cukor
  • 30 g vaj

Fehér csokoládés krém:

  • 250 g mascarpone
  • 30 g vaníliás porcukor
  • 100 g fehér csokoládé
  • 250 ml habtejszín

Továbbá:

  • 250 g vajas keksz (kb)
  • kevés tej
  • kókuszreszelék

Elkészítése:

Lemon curd:

Az egész tojást, tojássárgáját, citrom héját és a cukrot alaposan kikeverjük a citromlével, majd gőzfürdő felett folyamatosan keverve addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Amikor elkészült, akkor belekeverjük a vajat is.

Felhasználás előtt teljesen kihűtjük.

Fehér csokoládés krém:

A csokoládét mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A mascarponét alaposan kikeverjük az olvasztott csokival és a porcukorral. Ekkor hozzáadjuk a habtejszínt (jól behűtve, folyékonyan), majd robotgéppel stabil krémet keverünk belőle.

Összeállítás:

Egy tányérba kókuszreszeléket öntünk, egy másikba kevés tejet. Egy kekszet kissé megmártunk tejben, majd egy vékony réteg krémet viszünk fel rá úgy hogy legyen pereme is (erre egy habzsák a legcélszerűbb megoldás). Az így kialakított üregbe kevés lemon curd-ot töltünk. Egy másik kekszet is belemártunk a tejbe és rátesszük a desszert tetejére. Kissé összenyomjuk és a négy oldalát kókuszreszelékbe nyomkodjuk.

A tetejét ízlés szerint dekoráljuk krémmel és lemon curd-al. Néhány óra állás után kellően megpuhul és fogyasztható.