Epres túrótorta recept

Hozzávalók:
24 cm-es formához:
- 20 db babapiskóta
- 10 dkg vaj
Túros töltelék:
- 25 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl víz
- 10 g porzselatin
- 1 dl víz
- 3 dl habtejszín
- eper
Elkészítése:
A babapiskótát alaposan összemorzsoljuk, majd a felforrósított vajat hozzáöntjük, és összekeverjük.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük, és tenyérrel belelapogatjuk a vajas-babapiskótás keveréket. Ezután legalább 30 percre betesszük hűtőszekrénybe.
A pudingport simára keverjük a vízzel, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután teljesen kihűtjük.
Egy keverőtálba beletesszük a túrót, a porcukrot (ízlés szerint lehet több cukrot is tenni), a vaníliás cukrot, majd belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a citromlevet. Ezután robotgéppel simára keverjük.
A teljesen kihűlt pudingot hozzátesszük a túrós krémhez, majd szintén robotgéppel simára keverjük.
1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon. Ezután teljesen kihűtjük, majd szintén hozzáöntjük a túrós krémhez, és jól összekeverjük. (Egy lágyabb masszát fogunk kapni.)
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, fakanállal óvatosan a túrós krémhez keverjük.
A tortaformában lévő piskótás alapot körbe kirakjuk a félbevágott eperszemekkel, majd belekanalazzuk a túrós krémet. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd legalább 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt a tortát ízlés szerint megszórjuk tortadarával, és eperszemekkel díszítjük, majd éles késsel felszeletelve kínáljuk.
Az epres túrótorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »