Epres túrótorta recept
Hozzávalók:
24 cm-es formához:
- 20 db babapiskóta
- 10 dkg vaj
Túros töltelék:
- 25 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl víz
- 10 g porzselatin
- 1 dl víz
- 3 dl habtejszín
- eper
Elkészítése:
A babapiskótát alaposan összemorzsoljuk, majd a felforrósított vajat hozzáöntjük, és összekeverjük.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük, és tenyérrel belelapogatjuk a vajas-babapiskótás keveréket. Ezután legalább 30 percre betesszük hűtőszekrénybe.
A pudingport simára keverjük a vízzel, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután teljesen kihűtjük.
Egy keverőtálba beletesszük a túrót, a porcukrot (ízlés szerint lehet több cukrot is tenni), a vaníliás cukrot, majd belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a citromlevet. Ezután robotgéppel simára keverjük.
A teljesen kihűlt pudingot hozzátesszük a túrós krémhez, majd szintén robotgéppel simára keverjük.
1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon. Ezután teljesen kihűtjük, majd szintén hozzáöntjük a túrós krémhez, és jól összekeverjük. (Egy lágyabb masszát fogunk kapni.)
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, fakanállal óvatosan a túrós krémhez keverjük.
A tortaformában lévő piskótás alapot körbe kirakjuk a félbevágott eperszemekkel, majd belekanalazzuk a túrós krémet. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd legalább 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt a tortát ízlés szerint megszórjuk tortadarával, és eperszemekkel díszítjük, majd éles késsel felszeletelve kínáljuk.
Az epres túrótorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


