Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres túrótorta recept

Epres túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    24 cm-es formához:

    • 20 db babapiskóta
    • 10 dkg vaj

    Túros töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 15 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 citrom leve
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 dl víz
    • 10 g porzselatin
    • 1 dl víz
    • 3 dl habtejszín
    • eper

    Elkészítése:

    A babapiskótát alaposan összemorzsoljuk, majd a felforrósított vajat hozzáöntjük, és összekeverjük.
    A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük, és tenyérrel belelapogatjuk a vajas-babapiskótás keveréket. Ezután legalább 30 percre betesszük hűtőszekrénybe.

    A pudingport simára keverjük a vízzel, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután teljesen kihűtjük.

    Egy keverőtálba beletesszük a túrót, a porcukrot (ízlés szerint lehet több cukrot is tenni), a vaníliás cukrot, majd belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a citromlevet. Ezután robotgéppel simára keverjük.

    A teljesen kihűlt pudingot hozzátesszük a túrós krémhez, majd szintén robotgéppel simára keverjük.

    1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon. Ezután teljesen kihűtjük, majd szintén hozzáöntjük a túrós krémhez, és jól összekeverjük. (Egy lágyabb masszát fogunk kapni.)

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, fakanállal óvatosan a túrós krémhez keverjük.

    A tortaformában lévő piskótás alapot körbe kirakjuk a félbevágott eperszemekkel, majd belekanalazzuk a túrós krémet. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd legalább 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

    Tálalás előtt a tortát ízlés szerint megszórjuk tortadarával, és eperszemekkel díszítjük, majd éles késsel felszeletelve kínáljuk.

    Az epres túrótorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 267 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 27 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá