Epres túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

24 cm-es formához:

  • 20 db babapiskóta
  • 10 dkg vaj

Túros töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl víz
  • 10 g porzselatin
  • 1 dl víz
  • 3 dl habtejszín
  • eper

Elkészítése:

A babapiskótát alaposan összemorzsoljuk, majd a felforrósított vajat hozzáöntjük, és összekeverjük.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük, és tenyérrel belelapogatjuk a vajas-babapiskótás keveréket. Ezután legalább 30 percre betesszük hűtőszekrénybe.

A pudingport simára keverjük a vízzel, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután teljesen kihűtjük.

Egy keverőtálba beletesszük a túrót, a porcukrot (ízlés szerint lehet több cukrot is tenni), a vaníliás cukrot, majd belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a citromlevet. Ezután robotgéppel simára keverjük.

A teljesen kihűlt pudingot hozzátesszük a túrós krémhez, majd szintén robotgéppel simára keverjük.

1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon. Ezután teljesen kihűtjük, majd szintén hozzáöntjük a túrós krémhez, és jól összekeverjük. (Egy lágyabb masszát fogunk kapni.)

A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, fakanállal óvatosan a túrós krémhez keverjük.

A tortaformában lévő piskótás alapot körbe kirakjuk a félbevágott eperszemekkel, majd belekanalazzuk a túrós krémet. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd legalább 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt a tortát ízlés szerint megszórjuk tortadarával, és eperszemekkel díszítjük, majd éles késsel felszeletelve kínáljuk.