Epres madártej recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,75 l tej (legalább 2,8 %-os)
- 1 vaníliarúd, vagy egy csomag bourbon vaníliás cukor
- 20 dkg eper
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 5 dkg méz
- 1 ek finomliszt
- 1 citrom héja
Elkészítése:
Egy lábosban forraljuk össze a tejet a vaníliarúddal (vaníliás cukorral), ezután tegyük félre, és pihentessük 10 percet, majd vegyük ki a vaníliát (ha vaníliás cukrot használunk, elég csak kihűteni a tejet).
Az epret tisztítsuk meg, vegyük le a szárát, majd turmixszoljuk össze a tej 1/3 részével.
Következő lépésként félig verjük fel a tojások fehérjét, ezután adjunk hozzá 4 dkg cukrot, és folytassuk a hab felverését egészen addig, amíg kemény és fényes habot nem kapunk.
Egy lábasban forraljuk újra fel a maradék tejet, és kezdődhet a habgaluskák főzése. Ehhez evőkanál segítségével szaggassunk galuskákat, és rakjuk a forró (nem lobogó, de gyöngyözően forró) tejbe, és főzzük oldalanként 1-1 percet, majd szűrőkanál segítségével vegyük ki. (FONTOS, hogy egyszerre csak kevés galuskát főzzünk, mert a főzés közben nőni fognak, és nem szabad, hogy összeérjenek.)
Ezután, a maradék vaníliás tejhez öntsük hozzá a tejes-epres keveréket. A tojássárgáját, a mézet, a maradék cukrot és az egy evőkanálnyi lisztet kézi habverővel keverjük ki, egy kis langyos epres tejjel öntsük fel, és dolgozzuk teljesen csomómentesre, majd öntsük a maradék tejhez, és főzzük közepesen sűrűre. Ha elkészült, reszeljük hozzá az egy citrom héját, keverjük össze, rakjuk tálalótálba, és helyezzük rá a habgaluskákat. Jól hűtsük be, és hidegen tálaljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »