Epermisu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 300 g babapsikóta
Krémhez:
- 50-60 dkg eper
- 500 g mascarpone
- 10-15 dkg porcukor
- 2 cs bourbon vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
Mártogatáshoz:
- 2-3 adag lefőzött, kihűtött kávé
- fél üvegcse rumaroma
Elkészítése:
Az eperből a szebbeket félbevágjuk és félretesszük. A maradékot apróra vágjuk.
A mascarponét összekeverjük a cukrokkal, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt, végül pedig az eperdarabokat.
A kávéba belekeverjük a rumaromát.
Előveszünk egy jénait vagy tepsit és elkezdjük a rétegezést: leteszünk egy sor kávéba mártott babapiskótát, majd erre krém jön, újabb sor babapiskóta, újabb adag krém. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejére krém kerüljön. A krémet kirakjuk a szép, félbevágott eprekkel, majd az egészet hűtőbe tesszük.
Másnap fogyasztjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »









