Epermisu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 300 g babapsikóta
Krémhez:
- 50-60 dkg eper
- 500 g mascarpone
- 10-15 dkg porcukor
- 2 cs bourbon vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
Mártogatáshoz:
- 2-3 adag lefőzött, kihűtött kávé
- fél üvegcse rumaroma
Elkészítése:
Az eperből a szebbeket félbevágjuk és félretesszük. A maradékot apróra vágjuk.
A mascarponét összekeverjük a cukrokkal, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt, végül pedig az eperdarabokat.
A kávéba belekeverjük a rumaromát.
Előveszünk egy jénait vagy tepsit és elkezdjük a rétegezést: leteszünk egy sor kávéba mártott babapiskótát, majd erre krém jön, újabb sor babapiskóta, újabb adag krém. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejére krém kerüljön. A krémet kirakjuk a szép, félbevágott eprekkel, majd az egészet hűtőbe tesszük.
Másnap fogyasztjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »