Epermisu recept
Hozzávalók:
Szirup:
- 3 dl víz
- 10 dkg cukor
- 2 cirtom reszelt héja
Krém:
- 30 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 50 dkg eper
- 20 dkg fehércsoki
További kellékek:
- 40 db babapiskóta
- 30 dkg eper
- keserű kakaópor
Elkészítése:
Először elkészítjük a szirupot: a vizet egy kisebb lábosban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Akkor levesszük a tűzről, és belereszeljük a citromhéjat.
Ebbe a szirupba áztatjuk nagyon óvatosan a babapiskótát, amit aztán szépen sorban egy tepsibe vagy mélyebb falú tálba teszünk.
A krémhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét és a kemény habbá vert habtejszínt. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen. Apróra vágjuk és óvatosan hozzáforgatjuk a maradék epret.
A krém felét rákenjük a piskótára, majd egy második sor szirupfürdőn túlesett piskótával befedjük.
A tetejére szintén krémet kenünk, amit aztán megszórunk cukrozatlan kakaóporral
1 éjszakán át hűtőben tároljuk.