Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epermisu recept

Epermisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Szirup:

    • 3 dl víz
    • 10 dkg cukor
    • 2 cirtom reszelt héja

    Krém:

    • 30 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 50 dkg eper
    • 20 dkg fehércsoki

    További kellékek:

    • 40 db babapiskóta
    • 30 dkg eper
    • keserű kakaópor

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a szirupot: a vizet egy kisebb lábosban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Akkor levesszük a tűzről, és belereszeljük a citromhéjat.

    Ebbe a szirupba áztatjuk nagyon óvatosan a babapiskótát, amit aztán szépen sorban egy tepsibe vagy mélyebb falú tálba teszünk.

    A krémhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét és a kemény habbá vert habtejszínt. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen. Apróra vágjuk és óvatosan hozzáforgatjuk a maradék epret.

    A krém felét rákenjük a piskótára, majd egy második sor szirupfürdőn túlesett piskótával befedjük.

    A tetejére szintén krémet kenünk, amit aztán megszórunk cukrozatlan kakaóporral

    1 éjszakán át hűtőben tároljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá