Epermisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Szirup:

  • 3 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 2 cirtom reszelt héja

Krém:

  • 30 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 50 dkg eper
  • 20 dkg fehércsoki

További kellékek:

  • 40 db babapiskóta
  • 30 dkg eper
  • keserű kakaópor

Elkészítése:

Először elkészítjük a szirupot: a vizet egy kisebb lábosban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Akkor levesszük a tűzről, és belereszeljük a citromhéjat.

Ebbe a szirupba áztatjuk nagyon óvatosan a babapiskótát, amit aztán szépen sorban egy tepsibe vagy mélyebb falú tálba teszünk.

A krémhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét és a kemény habbá vert habtejszínt. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen. Apróra vágjuk és óvatosan hozzáforgatjuk a maradék epret.

A krém felét rákenjük a piskótára, majd egy második sor szirupfürdőn túlesett piskótával befedjük.

A tetejére szintén krémet kenünk, amit aztán megszórunk cukrozatlan kakaóporral

1 éjszakán át hűtőben tároljuk.