Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Emeletes élvezet recept

Emeletes élvezet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    Az alaphoz

    • 50 dkg darált keksz
    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 1 dl tej

    A túrókrémhez

    • 25 dkg túró
    • 5 dkg porcukor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 2 dl habtejszín

    A pudingos réteghez

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 5 dkg porcukor

    A tejszínes réteghez

    • 4 dl habtejszín
    • 5 dkg porcukor
    • 5 dkg pörkölt mogyoró

    Elkészítés

    Az alap hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Egy mélyebb tepsi alját vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, majd a kekszes masszát egyenletesen belenyomkodjuk, és kissé lenyomkodjuk.

    A túrót a porcukorral és a citrom reszelt héjával simára törjük, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal. A túrókrémet a kekszes alap tetejére simítjuk.

    A vaníliás pudingport a porcukorral és a tejjel a szokásos módon sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd óvatosan a túrókrém tetejére kenjük, ügyelve arra, hogy a rétegek ne keveredjenek.

    A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a desszert tetejére simítjuk. A tetejét megszórjuk az apróra vágott pörkölt mogyoróval, de díszíthetjük friss málnaszemekkel is.

    A süteményt tálalás előtt hűtőben pihentetjük, hogy a rétegek megszilárduljanak.

    Tipp

    A desszert akkor szeletelhető a legszebben, ha legalább 3-4 órát, de inkább egy éjszakát áll a hűtőben. A mogyoró helyett dióval vagy mandulával is elkészíthető, a citromhéj mennyisége pedig ízlés szerint csökkenthető vagy növelhető.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek