Emeletes élvezet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Emeletes élvezet

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 50 dkg darált keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl tej

A túrókrémhez

  • 25 dkg túró
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dl habtejszín

A pudingos réteghez

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 5 dkg porcukor

A tejszínes réteghez

  • 4 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg pörkölt mogyoró

Elkészítés

Az alap hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Egy mélyebb tepsi alját vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, majd a kekszes masszát egyenletesen belenyomkodjuk, és kissé lenyomkodjuk.

A túrót a porcukorral és a citrom reszelt héjával simára törjük, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal. A túrókrémet a kekszes alap tetejére simítjuk.

A vaníliás pudingport a porcukorral és a tejjel a szokásos módon sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd óvatosan a túrókrém tetejére kenjük, ügyelve arra, hogy a rétegek ne keveredjenek.

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a desszert tetejére simítjuk. A tetejét megszórjuk az apróra vágott pörkölt mogyoróval, de díszíthetjük friss málnaszemekkel is.

A süteményt tálalás előtt hűtőben pihentetjük, hogy a rétegek megszilárduljanak.

Tipp

A desszert akkor szeletelhető a legszebben, ha legalább 3-4 órát, de inkább egy éjszakát áll a hűtőben. A mogyoró helyett dióval vagy mandulával is elkészíthető, a citromhéj mennyisége pedig ízlés szerint csökkenthető vagy növelhető.