Hozzávalók
Az alaphoz
A túrókrémhez
A pudingos réteghez
A tejszínes réteghez
Elkészítés
Az alap hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Egy mélyebb tepsi alját vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, majd a kekszes masszát egyenletesen belenyomkodjuk, és kissé lenyomkodjuk.
A túrót a porcukorral és a citrom reszelt héjával simára törjük, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal. A túrókrémet a kekszes alap tetejére simítjuk.
A vaníliás pudingport a porcukorral és a tejjel a szokásos módon sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd óvatosan a túrókrém tetejére kenjük, ügyelve arra, hogy a rétegek ne keveredjenek.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a desszert tetejére simítjuk. A tetejét megszórjuk az apróra vágott pörkölt mogyoróval, de díszíthetjük friss málnaszemekkel is.
A süteményt tálalás előtt hűtőben pihentetjük, hogy a rétegek megszilárduljanak.
A desszert akkor szeletelhető a legszebben, ha legalább 3-4 órát, de inkább egy éjszakát áll a hűtőben. A mogyoró helyett dióval vagy mandulával is elkészíthető, a citromhéj mennyisége pedig ízlés szerint csökkenthető vagy növelhető.