Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszemélyes, egyszerűsített New York sajttorta recept

Egyszemélyes, egyszerűsített New York sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 ek kekszmorzsa
    • 5-8 dkg vaj
    • 1 doboz Philadelphia sajt
    • kb 2 dl habtejszín
    • 6 csapott tk zselatin
    • kevés porcukor vagy folyékony édesítő
    • fél citrom leve és héja
    • ízlés szerint porcukor vagy folyékony édesítő
    • 10 dkg áfonya
    • 1 ek balzsamecet
    • mentalevél a díszítéshez

    Elkészítése:

    A vajat felolvasztjuk. Először csak 5 dkg-ot, villával összekeverjük a kekszmorzsával. Ha nem áll össze, a maradék vajat is megolvasztjuk és hozzákeverjük.

    Egy kis tepsi aljára folpackot terítünk, ráteszünk egy 10 cm átmérőjű kerek kiszúró formát. A formába nyomkodjuk a vajas kekszet. A sajtkrémet simára keverjük a habtejszínnel, citromhéjjal és a levével, édesítjük cukorral vagy édesítővel. A zselatint három evőkanálnyi vízbe szórjuk, melegítés közben felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a sajtos masszához, végül az egészet a kekszmorzsa tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük pár órára, míg megdermed.

    Az áfonyát a balzsamecettel és pár kanál vízzel megfonnyasztjuk, elforraljuk a folyadékot. Kihűtjük. A sajttortát egy vékony, éles késsel kivágjuk a formából, óvatosan kinyomjuk belőle. Tálalás előtt a tetejére halmozzuk az áfonyaragut. Mentalevéllel díszítjük.

    Tipp:

    A munka nem sok vele, de pár órát állni kell hagyni, amíg a krém megdermed.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá