Egyszemélyes, egyszerűsített New York sajttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 ek kekszmorzsa
- 5-8 dkg vaj
- 1 doboz Philadelphia sajt
- kb 2 dl habtejszín
- 6 csapott tk zselatin
- kevés porcukor vagy folyékony édesítő
- fél citrom leve és héja
- ízlés szerint porcukor vagy folyékony édesítő
- 10 dkg áfonya
- 1 ek balzsamecet
- mentalevél a díszítéshez
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk. Először csak 5 dkg-ot, villával összekeverjük a kekszmorzsával. Ha nem áll össze, a maradék vajat is megolvasztjuk és hozzákeverjük.
Egy kis tepsi aljára folpackot terítünk, ráteszünk egy 10 cm átmérőjű kerek kiszúró formát. A formába nyomkodjuk a vajas kekszet. A sajtkrémet simára keverjük a habtejszínnel, citromhéjjal és a levével, édesítjük cukorral vagy édesítővel. A zselatint három evőkanálnyi vízbe szórjuk, melegítés közben felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a sajtos masszához, végül az egészet a kekszmorzsa tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük pár órára, míg megdermed.
Az áfonyát a balzsamecettel és pár kanál vízzel megfonnyasztjuk, elforraljuk a folyadékot. Kihűtjük. A sajttortát egy vékony, éles késsel kivágjuk a formából, óvatosan kinyomjuk belőle. Tálalás előtt a tetejére halmozzuk az áfonyaragut. Mentalevéllel díszítjük.
Tipp:
A munka nem sok vele, de pár órát állni kell hagyni, amíg a krém megdermed.