Egyszemélyes, egyszerűsített New York sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Egyszemélyes, egyszerűsített New York sajttorta

Hozzávalók:

  • 3 ek kekszmorzsa
  • 5-8 dkg vaj
  • 1 doboz Philadelphia sajt
  • kb 2 dl habtejszín
  • 6 csapott tk zselatin
  • kevés porcukor vagy folyékony édesítő
  • fél citrom leve és héja
  • ízlés szerint porcukor vagy folyékony édesítő
  • 10 dkg áfonya
  • 1 ek balzsamecet
  • mentalevél a díszítéshez

Elkészítése:

A vajat felolvasztjuk. Először csak 5 dkg-ot, villával összekeverjük a kekszmorzsával. Ha nem áll össze, a maradék vajat is megolvasztjuk és hozzákeverjük.

Egy kis tepsi aljára folpackot terítünk, ráteszünk egy 10 cm átmérőjű kerek kiszúró formát. A formába nyomkodjuk a vajas kekszet. A sajtkrémet simára keverjük a habtejszínnel, citromhéjjal és a levével, édesítjük cukorral vagy édesítővel. A zselatint három evőkanálnyi vízbe szórjuk, melegítés közben felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a sajtos masszához, végül az egészet a kekszmorzsa tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük pár órára, míg megdermed.

Az áfonyát a balzsamecettel és pár kanál vízzel megfonnyasztjuk, elforraljuk a folyadékot. Kihűtjük. A sajttortát egy vékony, éles késsel kivágjuk a formából, óvatosan kinyomjuk belőle. Tálalás előtt a tetejére halmozzuk az áfonyaragut. Mentalevéllel díszítjük.

Tipp:

A munka nem sok vele, de pár órát állni kell hagyni, amíg a krém megdermed.