Diós-narancsos szaloncukor recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 50 g dió (darált)
- 25 g kókuszreszelék
- 125 g mazsola
- 1 narancs héja reszelve
- 1 evőkanál narancslé
- 1 csapott teáskanál kardamom (őrölt)
A bevonathoz:
- étcsokoládé (53 %-os)
Elkészítése:
A mazsolákat válogassuk át, szedjük ki belőle a szárakat, oda nem való dolgokat, majd öntsünk rá forró vizet és így tegyük félre.
Egy nagyobb tálba mérjük bele a kókuszreszeléket, a darált diót, kardamomot (kardamom helyett fahéjat is használhatunk). Reszeljük bele egy narancs héját és adjuk hozzá a narancslevet is.
A mazsolát szűrjük le és botmixerrel pürésítsük, majd ezt is adjuk a többi hozzávalóhoz és alaposan keverjük össze.
A tenyerünkben formázzunk a masszából egyforma méretű szaloncukrokat, majd tegyük sütőpapírral fedett tálcára és tegyük hűvös helyre egy órára szikkadni.
Az idő leteltével olvasszuk meg a csokoládét vízgőz fölött. Ha túl sűrű, kevés olvasztott kókuszzsírral vagy olajjal higíthatjuk.
Mártsuk bele a szaloncukrokat és a papírra visszatéve hagyjuk megkötni a csokoládét rajtuk. Utána csomagolhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »