Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukor és lisztmentes torta recept

Cukor és lisztmentes torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:
    Tészta: (a bögre 2 dl-es)

    • 1 bögre datolya
    • 1 bögre zabpehely
    • fél bögre kókuszreszelék

    Krém:

    • 2 és fél bögre kesudió
    • 1 bögre fagyasztott málna
    • 3 evőkanál rizsszirup/juharfaszirup
    • fél bögre kókuszvíz
    • 1 evőkanál citromlé (citromból facsarva)
    • 2 evőkanál kókuszolaj
    • fél vaníliarúd kikapart belseje
    • 4 evőkanál nyírfacukor
    • 1 evőkanál méz

    Tetejére:

    • 1 tábla magas kakaótartalmú étcsoki
    • 1 evőkanál mandulatej
    • fagyasztott málna díszítésként

    Elkészítése:

    Előző este áztassuk be vízbe a kesudiót és hagyjuk a vízben másnap, amíg el nem kezdjük a tortát.

    A készítés előtt 10 perccel áztassuk be a datolyát meleg vízbe, ajd öntsük le a vizet a datolyáról és turmixoljuk össze a datolyát, zabpelyhet és kókuszt.

    Béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral. Tegyük bele a tésztát és nyomkodjuk le.

    Öntsük le a vizet a kesudióról is és turmixoljuk össze az krém összes hozzávalóját, kivéve a málnát. Végül fakanállal keverjük bele a málnát. Öntsük rá a krémet a tésztánkra és egyengessük el.

    Gőz felett olvasszuk meg a csokinkat mandulatejben. Folyamatosan kevergessük. Öntsük rá a csokit a krémre, szépen egyengessük el.

    Tegyük hűtőbe 2 órára, majd fagyasztott málnával díszíthetjük. Hűtőben tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá