Cukor és lisztmentes torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:
Tészta: (a bögre 2 dl-es)
- 1 bögre datolya
- 1 bögre zabpehely
- fél bögre kókuszreszelék
Krém:
- 2 és fél bögre kesudió
- 1 bögre fagyasztott málna
- 3 evőkanál rizsszirup/juharfaszirup
- fél bögre kókuszvíz
- 1 evőkanál citromlé (citromból facsarva)
- 2 evőkanál kókuszolaj
- fél vaníliarúd kikapart belseje
- 4 evőkanál nyírfacukor
- 1 evőkanál méz
Tetejére:
- 1 tábla magas kakaótartalmú étcsoki
- 1 evőkanál mandulatej
- fagyasztott málna díszítésként
Elkészítése:
Előző este áztassuk be vízbe a kesudiót és hagyjuk a vízben másnap, amíg el nem kezdjük a tortát.
A készítés előtt 10 perccel áztassuk be a datolyát meleg vízbe, ajd öntsük le a vizet a datolyáról és turmixoljuk össze a datolyát, zabpelyhet és kókuszt.
Béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral. Tegyük bele a tésztát és nyomkodjuk le.
Öntsük le a vizet a kesudióról is és turmixoljuk össze az krém összes hozzávalóját, kivéve a málnát. Végül fakanállal keverjük bele a málnát. Öntsük rá a krémet a tésztánkra és egyengessük el.
Gőz felett olvasszuk meg a csokinkat mandulatejben. Folyamatosan kevergessük. Öntsük rá a csokit a krémre, szépen egyengessük el.
Tegyük hűtőbe 2 órára, majd fagyasztott málnával díszíthetjük. Hűtőben tároljuk.